– Vad är det som händer i Sverige, vem kunde tro det, frågade sig Donald Trump.
Klart som korvspad att han blev förvånad! För vem kunde tro att Owe Thörnqvist skulle ta sig till final i Melodifestivalen!?
Det var väl det enda oväntade som hände i helgen!?

Mannen som slog igenom med ”Varm korv boggie” 1959, klev upp på scenen (som gubben ur korvlådan) och sopade banan med sina unga medtävlare. De var chanslösa, inte ens tajta, specialsydda scenkläder (s k korvskinn) fick korvgubben Owe att tappa fattningen om sin barstol till rullator.

Donald Trump – med alla sina korvören – tycks ha svårt med moderna tiders matvanor. Numera finns det ju korvar från världens alla hörn i Sverige, en del med så svåra namn att inte ens korvstoppning lär oss att stava till chorizo och gyulai kolbász. Annat var det förr – då fanns det bara hamburgare och parisare i Sverige. Vad än Donald Trump tycker, var det varken godare eller bättre förr.

Nu är det andra tider som gäller.
Efter ”Varm korv boggie” har ”Boggieman Blues” tagit vid.

Det får idrottsnörden i mig att vakna till liv. Jag råkar ju veta att Owe Thörnqvists korvgubbe från 1959 i själva verket handlade om ”Åmål” Persson, ledande supporter för fotbollslaget Sirius i Uppsala.

Med den vetskapen väcks lusten att med en visa även uppmärksamma Umeås mest idrottsintresserade korvgubbe – ”Bigge” Öhman älskade sitt Sandåkern!

Visan om Bigge borde heta ”Biggeman Blues”.
Och den borde naturligtvis släppas ut i offentligheten i samband med en korvskiva.