Många har mycket att berätta om Hans Alfredson.
Minnesorden i tidningar, radio och tv får mig att komma ihåg CD-boxen ”Guldkorn” från 1998. I den har Hans Alfredson skrivit de allra bästa minnesorden:

En gammal man minns

Om jag minns nåt, så är det oftast glest. Men jag erinrar mig tydligt att jag kom ihåg saker förr, t ex att Tage Danielsson och jag gjorde en massa revyer, och att vi ibland åt en bit och skrattade gott åt nånting, vad det nu var, ibland så att vi riktigt kiknade.
Det var tider det!

Ett bra exempel. Som tur är har jag sparat det mesta som vi skrattade åt i madrassen. Alltså inte som vi skrattade åt i madrassen, utan sparat i. Låt mig nämna Gröna Hund-revyn, som var den första som vi gjorde alldeles själva, så är det nämnt.
Nu har vi låtit skickliga ingenjörer pressa in en massa kuligheter på inte mindre än tre CD-skivor. CD betyder ”corps diplomatique” sa min lärare en gång, men han är död.
Det var tider det!

En annan revy var vår andra revy, som vi kallade Hålligång! Och det hade vi verkligen, men på Gula Hund satt jag i en rullstol och tjatade om billetten. Och det var Mosebacke Monarki och Under Dubbelgöken och 88-öresrevyn, som väl kostar minst en femma nuförtiden. Tänk om man kunde vrida klockan tillbaka, så att man hade sommartid hela livet!
Det var tider det!

Mycket ska man höra, innan man ramlar av livets tåg, till exempel Tages monolog om sannolikheten. Men det är väl föga sannolikt. Det kanske är lika bra att sjunga med i ”I sportaffären” med Gösta Ekman och Lena Nyman, fast det är ju ett talnummer. Men ingen ska hindra mig från att nynna lite i bakgrunden!

Det är så mycket att lyssna på på det här skivorna, så att man får ta fram ett stort fat med smörgåsar och minst en pilsner, innan man sätter sig ner och kör igång. Förr i världen kunde man till och med se på dem som sjöng och pratade. Då fick man Spader, Madame!
Det var tider det!

Hans Alfredson