Att resa är att uppleva, men alla upplevelser är tyvärr inte så gästvänliga.
Två veckor på Gran Canaria under mars månad 2018 gjorde oss mycket besvikna på hotellet Corona Roja och på resebyrån TUI.

Våra intryck har vi samlat i två inlägg avsedda för Tripadvisor – ”Insektsfullt” respektive ”Ogästvänligt”. Det insektsfulla är redan inskickat, det ogästvänliga räknar vi med att skicka in när Tripadvisor tillåter oss att skicka in ytterligare ett omdöme.

Det här är våra erfarenheter av Corona Roja, Playa del Inglés:


•••

Insektsfullt

Vi bodde på Corona Roja i Playa del Ingles den 10-24 mars 2018.

Den upplevelsen unnar vi ingen. När vi klev in i vårt rum såg vi tre stora, skalbaggsliknande djur som vi tog död på. Vi såg också prickar här och där – vi trodde det var pulverkaffe som blivit kvarglömt, men klagade tyvärr inte. Vi köpte istället en sop och sopade upp.

Efter den första natten upptäckte vi att en påse Läkerol i en handväska hade smulats sönder. Konstigt!? Vi upptäckte också att de små prickarna återkom på golv, i garderoben, på fönsterkarmar, i besticklådor. Vi trodde vi hade kackerlackor, men istället för att klaga googlade vi på kackerlackor och bajs.

När vi några dar senare ser massor med lortar i väskor och handväskor, larmar vi resebyrån TUI med MMS utan att få någon reaktion. Efter åtta dar brakar helvetet lös – då springer en råtta över golvet! Det är råttan som trivts i vår resväska, i vår handväska och kanske också i en av våra sängmadrasser! Det är den som gnagt på våra kläder, som bitit av prislappar på nyinköpta varor och t o m försökt äta våra mediciner.
– Ni har väl tagit råttan från Sverige, säger hotellet som när vi krävde ett nytt rum hänvisade oss till gatan.
Så illa gick det inte. Via TUI:s internationella kundservice fick vi ett nytt rum.
– Om ni vill ha ett nytt hotell får ni betala 1000 kronor till sa TUI:s lokala guide.

Kanhända kan denna kortversion av våra upplevelser ge en hum i styrkan av vår vrede gentemot hotellet och mot TUI som tyckte att våra upplevelser var värda ett presentkort på 6 procent av köpesumman. Det betraktade vi som ett skambud. Hotellgäster med råtta på rummet är värda ett värdigare bemötande.

•••

Ogästvänligt

Vi bodde på Corona Roja i Playa del Ingles den 10-24 mars 2018.

Hade det inte varit för upplevelserna under rubriken ”Insektsfullt” hade vi knappast formulerat dessa rader om hotellet och de tre rum vi vistades i under två veckor.

Allmänt: Hotellets information och gästvänlighet är minimal för att inte säga obefintlig. Ingen information i receptionen, ingen information på rummen, inte ens om soltaket på taket till våning 15, inte heller om tillgången till Wifi.

– Det behövs inget Wifi, sa t o m TUI:s guider.

Rum 501. Ägs av en privatperson, alla rum med inglasade balkonger ägs av privatpersoner. Innehåller därför låsta skåp och garderober, som tvingar gästerna att placera sina resväskor i den minimala boendemiljön. Mycket bristfällig köksutrustning.
I rum 501 utspelades sig den betraktelse som vi tidigare rubricerat ”Insektsfullt”.

Rum 205. TUI beklagade att vi tvingades flytta in i ett tillfälligt övernattningsrum med låg standard. Det rummet visade sig vara det bästa rummet vi hade under vistelsen på Corona Roja. Det luktade bara rök.

Rum 302. Rymligare än 501, t o m plats för resväskor i garderoben, men vattnet i tolettkranen rann lika dåligt som en uttorkad fjällbäck. Inga krokar att hänga handdukar på. Mynt-TV med möjlighet att se Skavlan i svartvitt. När vi sista kvällen offrade några euro att titta på tv för fick vi först av allt en tv-skärm fylld med grov pornografi.

Rummet ligger ovanför hotellets soprum. Boende på rum 302 väcks därför varje morgon kl 4 när sopkörarna börjar lasta in hotellets sopor.

Till sist: När vi skulle checka ut vände sig receptionisten demonstrativt ifrån oss. Hon såg oss inte, hon ville inte se oss, vilket fick oss att till sist säga:
– Check out!?
Våra ord fick receptionisten att sträcka ut sin hand (utan att vrida på huvudet) och ta emot vår nyckel (man får bara en nyckel på Corona Roja!). I övrigt inte ett ord, inte en blick från receptionisten. Huvudena bakom disken var fortfarande vända åt sidan, när vi stod kvar i tron att vi skulle få någon form av kvitto. Det fick vi inte. Nu är vi hemma i Sverige, så receptionisterna på Corona Roja behöver inte titta åt sidan längre.