I slutet av 50-talet anordnades Barnens Dag-stafetten i anslutning till Festtåget. Med högt uppdragna axlar och snedställd fot gör jag mitt bästa på Brogatan inte långt från den K4-kasern som idag fungerar som Stadshus.

Den 11 oktober ska jag hålla låda på ett idrottscafé i IFK Umeås klubblokal på Hyggesvägen 19. Arrangör är Västerbottens Idrottshistoriska Sällskap, som jag var med och grundade 1988.

”Ur bakhuvud och byrålåda” kallar jag min berättelse, som handlar om stort och smått.
Egna tillkortakommanden blandas med stora idrottares hjältedåd, egna erfarenheter blandas med sånt som jag läst mig till i vuxen ålder.

Orienteraren i mig uppmärksammar givetvis skogssporten, det lär bli snack om OK Björken och det lär bli snack om orienteringsvåldet. Det senare brukar sällan orienterare snacka om…

Ett och annat hämtat ur mina byrålådor kommer jag nog också att visa upp under kvällen. Kanske tar jag med mig min svärmors gamla skridskor?!

Och vem vet… kanske kommer även Marilyn Monroe med på ett hörn – det var ju hon som tvingade mig att tejpa fötterna för första gången i mitt liv.