Säga vad man vill om våra tidningar, men de påverkar oss…
När jag läste Benny Stieglers trivsamma kåserande i dagens Västerbottens-Kuriren tog jag omedelbart en promenad till förrådet och började bläddra i mina gamla klippböcker.

Bennys funderingar kring ordet luguber fick mig att minnas när jag 1974 bjöd lokala makthavare på frukost i Tequilabaren på Blå Aveny. Frukosten, serverad enligt Socialstyrelsens rekommendationer, föll makthavarna i smaken. En insändarskribent i VK tyckte däremot att initiativet var osmakligt.
– Var det inte ordet luguber han använde i sin insändare? Det var i alla fall ett ord jag aldrig tidigare sett, tänkte jag i morse när jag vandrade till förrådet för att göra min faktakontroll.

Inne bland krukor, trädgårdsredskap, skridskor och cyklar kunde jag raskt konstatera att mitt minne sviktar. Det var ingen luguber måltid jag bjöd på i Tequilabaren, det var en lukullisk måltid stans makthavare fick smaka på, enligt insändarskribenten.

Här kan du läsa Marjas referat av tillställningen.

Här kan du läsa insändaren under ”Ordet fritt”.

Chefredaktören Olle Nilsson hade även koll på mina (och riksdagens) vanor.