Idag har jag fattat ett stort beslut.
Jag har sagt upp min pappersprenumeration på Västerbottens-Kuriren.

Jag som säger upp min pappersprenumeration har levt med Västerbottens-Kuriren i hela mitt 71-åriga liv. Under årens lopp har många andra papperstidningar också passerat revy. Jag är inte bara uppväxt med VK och VF, i mitt barndomshem fanns också AT, Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen… ja, ibland även Umebladet, Nordsvenska Dagbladet, Morgontidningen och Stockholmstidningen. Med ålders rätt kan man nog kalla mig en erfaren läsare av alla möjliga och omöjliga papperstidningar. 🙂

Men nu är den tiden förbi – de här raderna skickade jag till VK idag:

•••

Jag vill med dessa rader säga upp min prenumeration på papperstidningen.

Det smärtar, men allting har sitt pris… och priset på papperstidningen har nu passerat alla rimliga gränser. Jag som säger upp pappersabonnemnaget har haft VK i mitt hem sedan jag föddes för 71 år sedan, så man kan nog kalla mig en trogen läsare?

Innerst inne tror jag också ni på VK gläds över att bli av med ytterligare en pappersprenumerant. När tidningsledningen yttrar sig i sin egen tidning framstår det ju alltid som om tidningsdistributionen är det stora problemet för att få ekonomin i ett tidningshus att gå med rimlig vinst.

Samtidigt som jag säger upp papperstidningen, beställer jag en prenumeration på eVK.
Jag gör det inte för att jag vill det, jag gör det bara för att det är billigare.

Notera att jag skriver ”billigare”… jag påstår inte att eVK är ”billig”, jag tycker faktiskt också att eVK är dyr intill oanständighetens gräns. Säga vad man vill om en e-tidning, men ingen kan påstå att distributionen är kostsam.

Trots det är jag tills vidare beredd att betala vad eVK kostar.
Hoppas att ni med dessa rader kan ändra mitt abonnemang.

•••